Möt våren i Prag! (Stängd)

DENNA RESA ÄR FULLBOKAD! 


Följ med oss på en skräddarsydd, exklusiv resa till en av Europas vackraste huvudstäder – Prag.

Gotiskt, romansk, barock, renässans, jugend och modernt – alla byggstilar finns representerade här.

I Prag möter oss en otroligt duktig svensktalande guide som tar oss runt på stadens alla sevärdheter. Vi kommer att äta på fantastiska ställen. Den första middagen intar vi i den vackra restaurangen Francouzska (franska matsalen) i Medborgarhuset och vi avslutar resan på den fina restaurangen Marina Ristorante.

Bor gör vi på det femstjärniga hotell Jalta mitt i staden vid Václavplatsen, Prags historiska och politiska centrum, som är en blandning mellan boulevard och torg. Aftonbladets egna ölexpert, Lars Sjöstedt, är med på resan och kommer att berätta om skillnaderna mellan alla ölsorterna samt hjälpa oss att känna nyanserna i smakerna.

 

Allt detta ingår:

  • Direktflyg T&R Arlanda/Prag
  • Transfer Prag
  • Boende på femstjärnigt hotell
  • Svensktalande proffsig guide
  • En lunch med ölprovning
  • Två exklusiva middagar inkl. dryck
  • Ett föredrag om öl inkl. ölprovning

Pris: 7 995 kr inkl. program och måltiderna ovan.

 

ANMÄL DIG HÄR

 

MER OM PRAG

Staden delas av floden Moldau och ett känt och mycket fotograferat motiv är de broar som förbinder stadsdelarna, varav den mest kända är Karlsbron – 520 meter lång och från 1300-talet. Pragborgen är staden mitt i staden där bland annat palatset, flera kyrkor och ett kloster finns. Staromestske namesti heter torget mellan Tynkyrkan och Rådhuset, där du hittar det astronomiska uret. Många av de viktigaste ögonblicken i Prags och Tjeckiens historia har utspelat sig här. Hela gamla stan, Staré Město, är erkänd som kulturminne av Unesco och här är det mysigt att flanera på blanknötta kullerstensgator.

 

Öl, öl, öl…..

Tjeckiens öl är berömt världen över. Staropramen, Pilsner Urquell och Gambrinus är några av de goda ölsorter som kanske bidragit till att tjeckerna har världsrekordet i öldrickande. Självklart ska vi besöka ett minibryggeri samt även ha två ölprovningar under Lars proffsiga vägledning.

 

PROGRAM

Torsdag 19/4
Vi checkar in på vårt femstjärniga Hotel Jalta vid Václavplatsen och har lite egen tid för att upptäcka omgivningarna.
Kl 17 tar vår proffsiga guide med oss på en vandring runt Vaclav platsen, Judiska kvarteren och Gamla stan.
Kl 19 avslutar vi dagen med en gemensam middag på den vackra och anrika restaurang Francouzska, dvs den franska matsalen i Medborgarhuset, mitt i centrala Prag.

Fredag 20/4
Kl. 08.15 startar vi dagen med att fortsätta att ta del av Prags spännande historia och byggnader under en fyra timmar lång sightseeing.
Vi avslutar guidturen med en gemensam lunch och ölprovning på ett minibryggeri. Middag på egen hand.

Lördag21/4
Förmiddagen ägnas åt föredrag och ölprovning med Lars.
Egen tid på eftermiddagen
Gemensam middag på den flytande fina restaurangen Marina Ristorante.

Söndag 22/4
Förmiddagen ledig.
Hemresa kl 13 från hotellet

 

ANMÄL DIG HÄR